Blog

Τελετή έναρξης διεθνούς συνεδρίου POLITEIA


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΕ – Διεθνές Συνέδριο POLITEIA

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικών Επιστημόνων POLITEIA, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 27 έως τς 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια πολιτικής επιστήμης και δημοσίων πολιτικών με κεντρική θεματική: “Europe at the Crossroads: Leadership, Challenges and State of Play”.

Tην Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου POLITEIA. Την έναρξη του Συνεδρίου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολικών Επιστημόνων και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Συμεών Σιδηρόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Καθ. Νίκο Παπαδάκη.

Από της σημαντικότερες στιγμές του Συνεδρίου υπήρξε ο δεκάλεπτος χαιρετισμός που απηύθυνε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν  εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό. Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών Δρ.Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Καθ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. Από το ΚΙΝΑΛ, ο Ευρωβουλευτής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος (ΠΝ) Νικόλαος Τσούνης. Η Πολιτική Σύμβουλος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κα Michele Siders.

Την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε στην αίθουσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας, κ.κ. Θεοδώρητος.

 Ακόμη, παραχώρησαν διαλέξεις διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Καθ. Giovanna Campani του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, ο Καθ. Νίκος Φωκάς από το Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης και ο Καθ. Tien-Hui Chiang του Πανεπιστήμιου  Zhengzhou. Στην τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση  απο τον Πρόεδρο του ΕΟΠΕ, κ. Συμεών Σιδηρόπουλο στον Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίων και Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αναστάσιο – Ιωάννη. Α. Μεταξά.

Αναμνηστικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν προς στους χορηγούς του Διεθνούς Συνεδρίου POLITEIA. Πλατινένιος  χορηγός η κα Κατερίνα Ναυπλίωτη Παναγοπούλου που διατελεί Επίτιμη Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολικών Επιστημόνων. Χρυσοί χορηγοί υπήρξαν το Ιατρικό Αθηνών, η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών και το True Catering by Radisson Blue Park Hotel. Ακόμη, Ασημένιος χορηγός η BWM Σφακιανάκης Α.Ε. και Χάλκινος, το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης. Η Δημοσιογράφος κα  Έμη Λιβανίου παρέλαβε το βραβείο του Πλατινένιου χορηγού της, κα Κατερίνας Ναυπλιώτη Παναγοπούλου. Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, κ. Παύλος Ευθυμίου παρέλαβε τα βραβεία για την ΕΕΝΕ και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Ο Γενικός Διευθυντής του Radisson Blu Park Hotel, κ. Νίκος Νικολαϊδης παρέλαβε το βραβείο για το True Catering. Η κα Μαρία Κουνάκηεκπροσώπησε την BWM Σφακιανάκης Α.Ε.. Η κα Ιωάννα Γιανοπούλου παρέλαβε το βραβείο για το ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης.

Έδωσαν το “παρών”, εκπρόσωποι από τις διπλωματικές αρχές ξένων κρατών στην Ελλάδα όπως κ. GeorgiShopov Σύμβουλος στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας. Ο Πρέσβης, κ. Νικόλαος Πλεξίδας. Οι Πρέσβεις επί τιμή κ.Δημήτρης Ηλιόπουλος και κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς. Ο Υποστράτηγος, κ. Δημήτριος Χούπης, Διοικητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Επιπλέον, συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ομιλητές του συνεδρίου και εκπρόσωποι φορέων από την κοινωνία των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο Καθηγητής του Lancaster University, κ. Jinghang Zen, η Καθ.  Παρούλα Νάσκου Περράκη, ο Δρ. Παναγιώτης Λιβεράκος, ο Καθ. Θεόδωρος Χατζηπαντέλης, ο Καθ. Ιωάννης Λιάππας, ο Καθ. Ιωάννης Πολλάλης, η Αναπλ. Καθ. Φωτεινή Ασδεράκη, κ.α.. Η διακεκριμένη Ενδοκρινολόγος Δρ. Παρή Ράπτη, η γνωστή δημοσιογράφος Δρ. Κωνσταντίνα Δημητρούλη, η Ίρις Ευθυμίου-Egleton, εκπρόσωποι του Διεπιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΠΕ καθως και πολλα μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών επιστημόνων (ΕΟΠΕ).

Επίσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σχης (ΠΒ) κ. Κωσταντίνος Μάθιος Δντης τμήματος στρατιωτικής εκπαίδευσης, Αντχος κ. Κωσταντίνος Φυντανίδης, ο Σμχος (ΜΤ) κ. Αθανάσιος Γατόπουλος, ο Πχης κ.Γεώργιος Μπινιάρης, ο Πχης κ. Χρήστος Βασιλόκωστας. και ο Υπολοχαγός (ΠΒ) κ. Ιωάννου Παναγιώτης Ά, Αξ/κός Γραφείου Erasmus ΣΣΕ, καθώς και τεταρτοετείς Ευέλπιδες και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Τέλος, καθηγητές και ομιλητές του Συνεδρίου POLITEIΑ παρέδωσαν τους επαίνους στους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς  φοιτητές και διδάκτορες οι οποίοι αναδείχθηκαν σε εκείνους με τις καλύτερες εργασίες σύμφωνα με την προκήρυξη βραβείων ΕΟΠΕ – Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 2018. Πρόκειται για έναν θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων σε συνεργασία με την κα Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου.

Κορυφαίες ετικέτες