Το Σωματείο διοικείται από το επταμελές Συμβούλιο Διοίκησης το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, το τριμελές Ιδρυτικό Συμβούλιο και την τριμελή Εκτελεστική Γραμματεία.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης και Πρόεδρος του ΕΟΠΕ αποτελεί το ανώτατο εκτελεστικό όργανο και έχει την δυνατότητα έκδοσης αποφάσεων στα πλαίσια του παρόντος καταστατικού. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος πρέπει να είναι αυστηρά κάτοχος βασικού πτυχίου Πολιτικών Επιστημών – Διεθνών Σχέσεων ή κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Πολιτικής Επιστήμης και να είναι ιδρυτικό μέλος ή να έχει λάβει τα δικαιώματα ιδρυτικού μέλους.
Συμεών Σιδηρόπουλος
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, Δρ. Συμεών Σιδηρόπουλος, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στην Πολιτική και την Διπλωματία. Στο διάστημα 2009-2010 παρακολούθησε το πρόγραμμα Συγκριτικής Πολιτικής στο Queen Mary. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου, ΠΜΣ “Περιβάλλον και Υγεία” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων και θεσμών. Είναι Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος. Εργάσθηκε στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας ως “Public Affairs and Communications Lead” για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, στην εταιρεία TAKEDA. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς για το οποίο έχει εργαστεί πάνω σε επιστημονικά projects στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας (Specifar κ.α.). Εργάστηκε στην εταιρεία “ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων A.E.”, και ως Σύμβουλος – Ειδικός Συνεργάτης του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας – Κύπρου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Εργάσθηκε ως ερευνητής σε προγράμματα του ΤΕΙ Αθήνας (2010-2011). Ήταν Δ/ντης του ηλεκτρονικού ειδησιογραφικού site www.leksis.net. Ήταν ασκούμενος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στη Δ1 Γενική Διεύθυνση και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντά με τιμητική αναφορά από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ). Μετά την στρατιωτική του θητεία περάτωσε με επιτυχία την εκπαίδευση Sea Land Border Security and Refuges / Arms / Dual use Goods Control του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (MPSOTC) του ΓΕΕΘΑ (διαπιστευμένο κέντρο Ο.Η.Ε. – NATO).
Του έχει αποδοθεί ο ανώτερος τίτλος του Οργανισμού, αυτός του Αριστίνδην Μέλους και το χρυσό μετάλλιο του οργανισμού από το Δ.Σ.. Ο Δρ. Συμεών Σιδηρόπουλος, ασκεί τα καθήκοντά του στον ΕΟΠΕ άνευ μισθού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΑΣ
Ο Δημήτρης Κρήτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων σπούδασε (ΒΑ) Πολιτική Επιστήμη (άριστα) και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΑ) στην κατεύθυνση «Πολιτική Ανάλυση και Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές» (άριστα) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΕΜΒΑ) «Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη» (άριστα) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι, επίσης, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά τις προπτυχιακές του σπουδές υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις επιδόσεις του, ενώ κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του έλαβε χρηματοδότηση από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχει εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε διάφορες θέσεις, καθώς και σε προγράμματα ως project leader, project manager, επιμορφωτής και ερευνητής. Επιπροσθέτως, είναι Field Manager του Εργαστηρίου Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ερευνητής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, είναι συνεπιμελητής του συλλογικού έργου «1st Politeia International Conference Proceedings. Europe at the Crossroads: Leadership, Challenges and State of Play (2021)», είναι Associate Editor in Chief στο HAPSc Policy Briefs Series, καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του EUREOPE Magazine.
Στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων έχει υπηρετήσει ως Συντονιστής Αντιπροσωπείας Κρήτης (2013-2015), Τομεάρχης Νοτίου Ελλάδας (2015) και Αντιπρόεδρος ΔΣ (2015-2020), ενώ έχει τιμηθεί για τις υπηρεσίες του με το Ασημένιο Μετάλλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφαση ΔΣ (2021), καθώς επίσης έχει λάβει Τιμητική Αναφορά – Έπαινο (2014).
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
O Δρ. Στυλιανός Ιωάννης Τζαγκαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.
Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) είναι διδάσκων (με το Πρόγραμμα Απόκτησης Ακαδημαϊκής και Διδακτικής Εμπειρίας) και μεταδιδακτορικός ερευνητής (με υποτροφία του ΙΚΥ) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Ανάλυση και Πολιτική Θεωρία, με ειδίκευση στις Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές, και διδακτορικού διπλώματος (τίτλος διδακτορικής διατριβής: «Κρίση και Κράτος Πρόνοιας στην Ελλάδα 2009-2015: Μια κριτική ανάλυση») από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διδακτορική του διατριβή έχει τιμηθεί με το βραβείο του ΕΟΠΕ «Κατερίνα Παναγοπούλου» ως η πρώτη καλύτερη διδακτορική διατριβή πολιτικής επιστήμης για το 2017.
Ο Δρ. Στυλιανός Ιωάννης Τζαγκαράκης είναι ερευνητής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ), συνεργαζόμενος ερευνητής του Εργαστηρίου Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Steering Committee του Political Culture Standing Group του European Consortium for Political Research (ECPR). Έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την περίοδο Σεπτέμβριος 2018-Σεπτέμβριος 2019. Επίσης, έχει εργαστεί ως κύριος ερευνητής σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών έργων, χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.
Ο Δρ. Στυλιανός Ιωάννης Τζαγκαράκης ομιλεί Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά και έχει περισσότερες από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα ελληνικά και τα αγγλικά σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε περισσότερα από 40 διεθνή επιστημονικά συνέδρια και workshops στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά και επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, δημόσιων πολιτικών, κοινωνικής ευπάθειας, κοινωνικών δικαιωμάτων, μετανάστευσης, πολιτικών υγείας και βιωσιμότητας. Επίσης, είναι Editor in Chief στο HAPSc Policy Briefs Series, Μέλος του Editorial Board στο Springer Nature Social Sciences και στο European Journal of Political Culture, και reviewer σε 5 διεθνή περιοδικά.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΝΙΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Θανάσης Βενιτσανόπουλος είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο στον τομέα της Πολιτικής Επικοινωνίας και Public Affairs στο Royal Holloway, University of London. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, διέτελεσε προέδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Έχει διατέλεσει συντονιστής της Αντιπροσωπείας του Ε.Ο.ΝΕΠ.Ε (Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων) στην Κομοτηνή, υπεύθυνος τομέα Βορείου Ελλάδος και Αν. Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΕ. Έχει εκπληρώσει με επιτυχία τα στρατιωτικά του καθήκοντα στο Στράτο Ξηράς. Πραγματοποίησε την πρακτική άσκηση στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Public Affairs.
Εργάζεται στο Λονδίνο στον τομέα του στον τομέα lobbying και campaigning για το Διεθνές Φόρουμ Συγγραφέων (International Authors Forum). Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον τομέα της συμβουλευτικής και lobbying πολυεθνικών εταιρείων. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του ΣΔ του ΕΟΠΕ από το Νοέμβριο του 2020.
Ίρις Ευθυμίου
Η Ίρις υπηρετεί σε διοικητικά συμβούλια και συνδέεται με διάφορους οργανισμούς που συμμετέχουν στην αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της ανθρωπότητας. Είναι συγγραφέας, ομιλήτρια, επιχειρηματίας, της οποίας τα άρθρα και τα βιβλία έχουν ένα εκλεκτικό μείγμα θεμάτων.
Αυτό αντικατοπτρίζει τη σταθερή πίστη της στη δύναμη του συνδυασμού διαφορετικών κλάδων, προκειμένου να καταλήξει σε μια πιο ισορροπημένη και λεπτή άποψη του σχετικού θέματος. Η Ίρις έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ερευνώντας και γράφοντας για τα θέματα που πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσουμε στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο του μέλλοντος.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου σήμερα είναι Υ.Διδάκτωρ Μαζί με τη συνεχή ενημέρωση που απαιτείται για την επιχειρηματική της σταδιοδρομία, συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη βάση γνώσεων της αναλαμβάνοντας πολυάριθμες εξωτερικές σπουδές σε διάφορα ιδρύματα, όπως: το Ινστιτούτο Karolinska, το Harvardx και το MITx.
Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Κολλεγίου, έχει δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση Δημοσίων Υποθέσεων και έχει συνεργαστεί με πολιτικούς, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, καθώς επίσης έχει δώσει ομιλίες στον ΟΗΕ στη Γενεύη. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι προτεραιότητές της άλλαξαν για οικογενειακούς λόγους, επικεντρώθηκε στην έρευνά της και δημοσίευσε 12 βιβλία. Η Ίριδα είναι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος της Noimosini Limited, στο Λονδίνο, ενώ τα άλλα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την ενεργό συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της HAPSc.
Επιπλέον, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών Υγείας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης το 2019 εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Womanitee – μια ελληνική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός δικτύου Κέντρων Προώθησης Γυναικών Επιχειρηματιών, ενεργώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εργασίας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Ελλάδα.
ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΑΙΗ) ΘΕΙΑΚΟΥ
Η Φωτεινή Θειακού είναι Οικονομολόγος| αναλύτρια αγορών στον τομέα της υγείας και ειδικότερα αυτόν του φαρμάκου. Η έρευνά της έχει επικεντρωθεί στον εξαγωγικό τομέα και σε θέματα ανάπτυξης αγορών και market access φαρμάκων.
Από τον Ιανουάριο του 2020 είναι Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών Σπηλιοπούλειο «Η Αγία Ελένη».
Είναι κάτοχος MBA και Master of Health Administration του Πανεπιστημίου Suffolk της Βοστώνης των ΗΠΑ και έχει εκπαιδευτεί στις κλινικές μελέτες και το κανονιστικό πλαίσιο των φαρμάκων στο Tufts Center for the Study of Drug Development των ΗΠΑ.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο φάρμακο, έχοντας συμμετοχή ως ομιλήτρια σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων φαρμακευτικής και κοινωνική πολιτική ενώ αρθρογραφεί τακτικά για θέματα φαρμάκων και ευρύτερων ζητημάτων υγείας. Διατηρεί το blog: faytheiakou.com όπου αναρτά άρθρα για θέματα υγείας, οικονομίας και επικαιρότητας.
Στον ελεύθερό της χρόνο γράφει ποιήματα και ασχολείται με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα το μπάσκετ και το βόλεϊ.
Αυτό το διάστημα ζει στην Ελλάδα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΥΣΚΑΣ
O Δρ. Θεόδωρος Φούσκας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Κοινωνιολογία με έμφαση στη Μετανάστευση και τη Δημόσια Υγεία στο Τμήμα Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Ελλάδα). Έχει διδάξει μαθήματα όπως τα Κοινωνιολογία της Μετανάστευσης, Πολιτική Μετανάστευσης και Πολιτικές Ένταξης και Υγεία Μετακινούμενων Πληθυσμών σε πολλά ιδρύματα. Ο Δρ. Φούσκας έχει δημοσιεύσει εκτενώς για θέματα μετανάστευσης, υγείας των μεταναστών, επισφαλούς απασχόλησης, πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, κοινωνικής ένταξης και αποκλεισμού. Από το 2005, έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα για μετανάστες, πρόσφυγες και άλλες ευάλωτες ομάδες.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση από το European Law & Governance School του European Public Law Organization (EPLO) και στα Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Κατέχει την θέση του Key Account Manager σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Logistics στην Ελλάδα.
Είναι μέλος του ΕΟΠΕ χρόνια έχοντας αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως Πρόεδρος της Νεολαίας του Οργανισμού, ενώ τώρα είναι Κεντρικός Ταμίας του ΕΟΠΕ.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνδρίων είτε ως ομιλητής, είτε ως οργανωτική επιτροπή. Τα ερευνητικά και επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα πολιτικών υγείας, οικονομικών υγείας, δημόσιων πολιτικών, κοινωνικής πολιτικής, management και marketing.
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΝΔΡΟΥΛΕΑ
Η Ελισάβετ Μουνδρουλέα είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάζεται ως Transfer Pricing Consultant στο τμήμα International Tax and Transactions Services στην εταιρία EY.
Τον Ιανουάριο του 2019 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη θέση του Κεντρικού Ταμία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων. Την περίοδο Οκτώβριος 2017 – Ιανουάριος 2019 διετέλεσε Διευθύντρια του Γραφείου Προέδρου του ΕΟΠΕ. Αποτελεί μέλος του Οργανισμού από τον Μάιο του 2017. Είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ξεχώρισε ως Καλύτερο Στέλεχος για το έτος 2018 όπως και για τον μήνα Οκτώβριο του 2017 για τη δράση και τη συμβολή της στο έργο του ΕΟΠΕ.
Έχει άριστη γνώση Αγγλικών (Γ2) και καλή γνώση Γερμανικών (Β2). Επιπλέον δραστηριοποιείται ενεργά σε εθελοντικές ομάδες και έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων και διοργανώσεις επιστημονικών εκδηλώσεων. Στα ενδιαφέροντά της μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται θέματα οικονομικών, οικονομικής ανάλυσης, επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού.