Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Το Διεπιστημονικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη για την κατάρτιση της ατζέντας του Ε.Ο.Π.Ε., την διαμόρφωση πλαισίων διαδικασιών για τις συνεργασίες με άλλους Φορείς και Οργανισμούς, ευρύτερων επιστημονικών πεδίων. Η θητεία των Μελών του Διεπιστημονικού Συμβουλίου είναι αορίστου χρόνου και υπόκειται στον έλεγχο του Προέδρου. Καθήκοντα του Διεπιστημονικού Συμβουλίου είναι η μελέτη και εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας στους τομείς που δεν αποτελούν τους κεντρικούς επιστημονικούς τομείς του ΕΟΠΕ.

staff-01

ΙΡΙΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Position: Πρόεδρος Διεπιστημονικού Συμβουλίου
Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Η Ίρις υπηρετεί σε διοικητικά συμβούλια και συνδέεται με διάφορους οργανισμούς που συμμετέχουν στην αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της ανθρωπότητας. Είναι συγγραφέας, ομιλήτρια, επιχειρηματίας, της οποίας τα άρθρα και τα βιβλία έχουν ένα εκλεκτικό μείγμα θεμάτων.
Αυτό αντικατοπτρίζει τη σταθερή πίστη της στη δύναμη του συνδυασμού διαφορετικών κλάδων, προκειμένου να καταλήξει σε μια πιο ισορροπημένη και λεπτή άποψη του σχετικού θέματος. Η Ίρις έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ερευνώντας και γράφοντας για τα θέματα που πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσουμε στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο του μέλλοντος.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου σήμερα είναι Υ.Διδάκτωρ Μαζί με τη συνεχή ενημέρωση που απαιτείται για την επιχειρηματική της σταδιοδρομία, συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη βάση γνώσεων της αναλαμβάνοντας πολυάριθμες εξωτερικές σπουδές σε διάφορα ιδρύματα, όπως: το Ινστιτούτο Karolinska, το Harvardx και το MITx.
Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Κολλεγίου, έχει δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση Δημοσίων Υποθέσεων και έχει συνεργαστεί με πολιτικούς, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, καθώς επίσης έχει δώσει ομιλίες στον ΟΗΕ στη Γενεύη. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι προτεραιότητές της άλλαξαν για οικογενειακούς λόγους, επικεντρώθηκε στην έρευνά της και δημοσίευσε 12 βιβλία. Η Ίριδα είναι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος της Noimosini Limited, στο Λονδίνο, ενώ τα άλλα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την ενεργό συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της HAPSc.
Επιπλέον, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών Υγείας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης το 2019 εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Womanitee – μια ελληνική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός δικτύου Κέντρων Προώθησης Γυναικών Επιχειρηματιών, ενεργώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εργασίας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Ελλάδα.

staff-01

Η Ίρις υπηρετεί σε διοικητικά συμβούλια και συνδέεται με διάφορους...

ΙΡΙΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Πρόεδρος Διεπιστημονικού Συμβουλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΣΙΝΑΣ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Ο Γεώργιος Βουσινάς είναι Διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας και Διδακτορικός Ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με πάνω από 18 χρόνια εργασιακής και διδακτικής εμπειρίας. Επιπλέον, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο  Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στη Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΕΚΠΑ). Είναι αναγνωρισμένος ερευνητής (με σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών) και διεθνής ομιλητής, ενώ οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε ακαδημαϊκά βιβλία και εργασίες που παρουσιάζονται τόσο σε ακαδημαϊκής όσο και σε επιχειρηματικής φύσεως διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πολιτική οικονομία, τις νέες τεχνολογίες και την πολιτική, τα οικονομικά, τον εσωτερικό έλεγχο και την απάτη. Μεταξύ άλλων είναι ο συγγραφέας της τελευταίας θεωρίας απάτης (SCORE model ή fraud hexagon theory).

Ως μακροχρόνιο μέλος του ΕΟΠΕ έχει συμβάλει ενεργά σε πολλές δραστηριότητες όπως η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και η συγγραφή πολλών επιστημονικών εργασιών στο περιοδικό του Συλλόγου. Σήμερα είναι μέλος του Διεπιστημονικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Πολιτικής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών & Πολιτικής, βοηθώντας στη συνεργασία με άλλους Φορείς & Οργανισμούς και στη διάδοση της έρευνας σε θέματα που άπτονται των νέων προκλήσεων στον χώρο της πολιτικό-οικονομικής και κοινωνικής καθημερινότητας.

Ο Γεώργιος Βουσινάς είναι Διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας και Διδακτορικός...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΣΙΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟΛΑΚΗΣ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Ο Κωνσταντίνος Στολάκης είναι Ειδικός Γηρίατρος του Πανεπιστημίου της Σιένας στην Ιταλία όπου είχε ολοκληρώσει και τις βασικές του σπουδές στην Ιατρική. Από το 2008 και μέχρι την ολοκλήρωση της ειδικότητας τον Ιούλιο του 2014, συμμετείχε ενεργά στην ερευνητική ομάδα του τμήματος “Ιατρικών-Χειρουργικών και Νευρολογικών Επιστημών” του Πανεπιστημίου της Σιένας
Από το 2016 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κιάτο Κορινθίας όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Γηρίατρος. Από τον Νοέμβριο 2017 έως σήμερα, τελεί υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο έρευνας την πρόληψη των πτώσεων και καταγμάτων ευθραυστότητας, καθώς και της γηριατρικής ευπάθειας στους ηλικιωμένους. Κατά τα έτη 2018 και 2019, διετέλεσε Πανεπιστημιακός Υπότροφος του Πανεπιστημίου Πατρών στην Κλινική Αποκατάστασης, συμμετέχοντας στο Ιατρείο Οστεοπόρωσης/Σαρκοπενίας και πρόληψης των πτώσεων.
Την περίοδο 2017-2019, αποτέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών που συμμετείχε στην εκπλήρωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος: «Managing Frailty .A comprehensive approach to promote a disability-free advanced age in Europe: the ADVANTAGE initiative ».
Από τον Ιανουάριο του 2020 είναι μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Υγιούς Διαβίωσης (Ε.Υ.Δια), μίας δράσης του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN GR) σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Σκοπός της δράσης είναι η ολιστική θεώρηση της Υγείας και κατ’ επέκταση της ίδιας της ζωής των ηλικιωμένων στην κοινότητα. Παράλληλα από τον Φεβρουάριο του 2020 συμμετέχει ως υπότροφος στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο μελέτης την ¨Ολιστική διεπιστημονική προσέγγιση στην αντιμετώπιση ασθενών με κατάγματα ευθραυστότητας¨.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας Γήρανσης (ΕΕΜΕΓ) και Iδρυτικό μέλος του Fracture Fragility Network Greece (FFN GR).
Μαζί με την επαγγελματική και επιστημονική του δραστηριότητα, ο Δρ. Στόλακης συμμετέχει ενεργά σε διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες προκειμένου να προωθήσει τη Γηριατρική στην Ελλάδα, να βελτιώσει τη φροντίδα και τη ζωή των ηλικιωμένων, αλλά και την υγιή γήρανση των Ελλήνων ηλικιωμένων.

Ο Κωνσταντίνος Στολάκης είναι Ειδικός Γηρίατρος του Πανεπιστημίου της Σιένας...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΕΡΡΟΒΙΤΗΣ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Ο Μανώλης Τερροβίτης είναι Kύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ανάλυση μεγάλων δεδομένων, προστασία της ιδιωτικότητας και μεθόδους ανωνυμοποίησης προσωπικών δεδομένων. Ο Μανώλης έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2007) και συνέχισε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (2007-2008). Το 2009 εντάχθηκε στο ΕΚ Αθηνά, πρώτα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και αργότερα ως Εντεταλμένος Ερευνητής (2017). Το Google Scholar βρίσκει πάνω από 2000 αναφορές στο δημοσιευμένο έργο του, το οποίο περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα συνέδρια και περιοδικά του χώρου της διαχείρισης δεδομένων (PVLDB, VLDBJ, TKDE etc). Ο Μανώλης συμμετείχε στο Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο μαθηματικών και επιστήμης της πληροφορίας του ΕΣΕΚ, έχει διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας της πληροφορίας. Έχει δουλέψει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, έχει ηγηθεί δύο εξ αυτών (MEDA- http://meda.imis.athena-innovation.gr/ και MoDiSSENSE-www.modissense.gr) και είναι επιστημονικός υπεύθυνος και υπεύθυνος έργου στο έργο H2020 MORE (Management of Real-time Energy Data – https://cordis.europa.eu/project/id/957345). Έχει δουλέψει ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στον σχεδιασμό και την βελτιστοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και είναι Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στα Εθνικά Δίκτυα Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία και την Καρδιολογία. Ο Μανώλης είναι ο δημιουργός του εργαλείου ανωνυμοποίησης δεδομένων Amnesia (https://amnesia.openaire.eu).

Ο Μανώλης Τερροβίτης είναι Kύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΕΡΡΟΒΙΤΗΣ

ΤΙΜΟΚΛΕΙΑ ΚΟΥΣΗ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Η Τιμόκλεια Κούση είναι χειρούργος κτηνίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παγκόσμια Υγεία στο Ινστιτούτο Παγκοσμίων Σπουδών του Πανεπιστήμιου της Γενεύης. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που τρέφει στην τεχνολογία και τον ιδιαίτερο ρόλο της στο χώρο της Υγείας, υπήρξε καθοριστικό στις ερευνητικές της δραστηριότητες. Πραγματοποιεί τη διπλωματική της εργασία σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικό με την τεχνητή νοημοσύνη και τις νευροεπιστήμες στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης. Παράλληλα, έχει ιδρύσει το διαδικτυακό project “The Vet Futurist” που ασχολείται με την ένταξη της τεχνολογίας στην κτηνιατρική και τις επιστήμες που αφορούν τα ζώα. https://vetfuturist.com/

Η Τιμόκλεια Κούση είναι χειρούργος κτηνίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στην...

ΤΙΜΟΚΛΕΙΑ ΚΟΥΣΗ

ΚΥΒΕΛΗ ΔΙΑΡΕΜΕ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Η κα. Διαρεμέ ολοκληρώνει το διδακτορικό της στην Πληροφορική, ειδικότερα στα Διαδικτυακά Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α). Η έρευνά της, αποτελέσματα της οποίας έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και δημοσιευθεί σε επιστημονικά βιβλία με κριτές, επικεντρώνεται στην πρόταση νέων εξελικτικών αλγορίθμων για την προσωποποίηση διαδρομών θεματικού τουρισμού καθώς και στη διαχείριση χωρικών μεγαδεδομένων. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γ.Π.Α. και κατέχει δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (Μ.Sc.) ένα στη Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη και ένα στην Γεωπληροφορική.

H Κυβέλη έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στη υποβολή και υλοποίηση  συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Η2020, ΕNPI CBC MED, ΕΝΙ CBC MED) και προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κύριο αντικείμενο την καινοτομία στον χώρο της Πληροφορικής και έχει εργαστεί ως ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας. Έχει πολύχρονη εμπειρία στις ψηφιακές τεχνολογίες υποστήριξης της μάθησης και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις διδακτικού προσωπικού στη χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης μάθησης καθώς και στο πρόγραμμα των Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων (ΕΣΠΑ 2007-2013), πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσαρμογή των μαθημάτων που διδάσκονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο ψηφιακό περιβάλλον. Διδάσκει μαθήματα Πληροφορικής από το 2014 και σήμερα είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Πληροφορικής στο New York College στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στην πρόταση/υποβολή και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Η2020, ΕNPI CBC MED, ENI CBC MED, ΕΣΠΑ) με στόχο την καινοτομία με τον τομέα των ΤΠΕ (Πληροφορική και Επικοινωνίες) και έχει εργαστεί ως σύμβουλος στο  Υπουργείο Υγείας. 

Η Κυβελη χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της για να προσφέρει στην κοινωνία και έχει έντονη εθελοντική δράση. Είναι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων και έχει εκλέγει μέλος της γενικής συνέλευσης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Υποκατάστημα Ανατολικής Κεντρικής Ελλάδας).

Η κα. Διαρεμέ ολοκληρώνει το διδακτορικό της στην Πληροφορική, ειδικότερα...

ΚΥΒΕΛΗ ΔΙΑΡΕΜΕ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΛΑΤΟΥΔΗΣ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Ο Αθανάσιος Ζλατούδης είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος για την άσκηση των αρμοδιοτήτων Τουρισμού, Πολιτισμού, Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης και Συγκοινωνιών, της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων τουρισμού, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Χωροταξία, Πολεοδομία και Ανάπτυξη με κατεύθυνση στην Χωρική Ανάλυση και Πολιτική (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Διαθέτει Δίπλωμα στη Διοίκηση (University of Surrey, Surrey European Management School), με βασικό πτυχίο στη Διεθνή Φιλοξενία και Διοίκηση Τουρισμού (University of Surrey, School of Management Studies for the Service Sector).

Ως αιρετός, έχει υπηρετήσει τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2007 έως το 2019 στο Δήμο Σκιάθου από θέσεις ευθύνης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής), ενώ από το 2019 υπηρετεί τον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκπροσωπεί το Επιμελητήριο στο INSULEUR, το Δίκτυο των Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ΕΟΑΕΝ.

Ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), είναι αναπληρωτής μέλος του ΔΣ του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥΝΗΠΟ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ως μόνιμος κάτοικος Σκιάθου και νησιώτης επιχειρηματίας, σε συνδυασμό με την συστηματική ενασχόλησή του με τα Δημοτικά, Επιμελητηριακά και Περιφερειακά κοινά, γνωρίζει εκ του σύνεγγυς τις ανισότητες που συνδέονται με την έννοια της νησιωτικότητας, γεγονός που του επιτρέπει να εργάζεται αποτελεσματικά για την νησιωτική πολιτική και την «ευφυής», βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς νησιωτική ανάπτυξη, μέσω συμμετοχικού σχεδιασμού των τοπικών ομάδων ενδιαφερομένων μερών.

Ο Αθανάσιος Ζλατούδης είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Εντεταλμένος...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΛΑΤΟΥΔΗΣ

HΩ ΚΑΛΟΧΡΙΣΤΟΥ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Έλαβε δίπλωμα χορεύτριας και καθηγήτριας χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δ. Γρηγοριάδου, όπου σπούδασε υπό τον Γκες Μίχοφ. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο Vienna Festival Ballet (1987-1989) και συνέχισε στο Munich Ballet Theatre (1989-1990). Το 1990 έγινε μέλος του Μπαλέτου της ΕΛΣ, όπου έλαβε τον τίτλο της σολίστ το 1997. Έχει χορέψει πλειάδα ρόλων του κλασικού ρεπερτορίου έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους. Επίσης έχει διδάξει μαθήματα χορού σε αρκετούς μαθητές, ενώ υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής σε πολυάριθμους διαγωνισμούς χορού και ακροάσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2011 έως το 2015 υπήρξε βοηθός Διευθυντή Μπαλέτου (2011-2015), υπό τη διεύθυνση του Ρενάτο Τζανέλλα.

Το 2015 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Γραφείο Τύπου της ΕΛΣ. Συγχρόνως διετέλεσε Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μπαλέτου της ΕΛΣ συντονίζοντας το σύνολο των παραγωγών και τις περιοδειών.

Τον Μάρτιο του 2017, όταν η ΕΛΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της στο ΚΠΙΣΝ, της ανατέθηκε η θέση της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΣ.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών -παράλληλα με το έργο της- έχει διοργανώσει αρκετές πολιτιστικές παραγωγές για το Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Έλαβε δίπλωμα χορεύτριας και καθηγήτριας...

HΩ ΚΑΛΟΧΡΙΣΤΟΥ

ΚΟΝ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Categories: Διεπιστημονικό Συμβούλιο

Ο καθηγητής Μουζάκης, ο οποίος είναι συν-διευθυντής του A²I², ανέφερε ότι η ιδέα για το Ινστιτούτο δημιουργήθηκε όταν άρχισε να συνεργάζεται με την βραβευμένη καθηγήτρια Svetha Venkatesh, η οποία έχει τρεις δεκαετίες εμπειρίας στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εστίασή του ήταν η εφαρμοσμένη έρευνα – οι πρακτικές εφαρμογές που προέρχονται από την τοποθέτηση θεμελιώδους έρευνας στο παιχνίδι για την επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου. Αυτό περιλαμβάνει την Εκπαιδευτική Εμπειρία Της Άνοιας της Αυστραλίας (EDIE), η οποία χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσει τους ανθρώπους – ιδιαίτερα τους φροντιστές – να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου που ζει με άνοια. Με την άνοια να επηρεάζει περίπου 50 εκατομμύρια παγκοσμίως, το EDIE υπήρξε μια παγκόσμια ιστορία επιτυχίας.

Ο καθηγητής Μουζάκης και οι συνεργάτες του στο A²I² – μαζί με τους ομολόγους τους στο Νοσοκομείο Άλφρεντ – έχουν επίσης δημιουργήσει μια νέα έκδοση ενός συστήματος υποστήριξης αποφάσεων λήψης και ανάνηψης τραύματος (TRR®) που δημιουργήθηκε αρχικά από τον καθηγητή Μουζάκη ενώ βρισκόταν στη Σουίνμπερν. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους γιατρούς με τη λήψη ζωντανών ροών από τα ζωτικά σημεία ενός ασθενούς τραύματος, τα οποία αναβοσβήνουν σε μια μεγάλη οθόνη στους κόλπους τραύματος του νοσοκομείου.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο για τον καθηγητή Μουζάκη και το A²I² είναι ο Ερευνητικός Κόμβος Βιομηχανικού Μετασχηματισμού του Αυστραλιανού Συμβουλίου Έρευνας (ARC) για την Ψηφιακή Ενισχυμένη Διαβίωση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε μέσω επιχορήγησης από το Αυστραλιανό Συμβούλιο Έρευνας. Ο Κόμβος, με επικεφαλής το Deakin University και σε συνεργασία με διάφορα άλλα πανεπιστήμια και οργανισμούς, εργάζεται για την ανάπτυξη αποτελεσματικών, οικονομικά προσιτών και ασφαλών λύσεων εσωτερικής και οικιακής φροντίδας, όπως η τεχνολογία smartphone, για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας τόσο των ηλικιωμένων όσο και των νέων.

Ο καθηγητής Μουζάκης, ο οποίος είναι συν-διευθυντής του A²I², ανέφερε...

ΚΟΝ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Κορυφαίες ετικέτες