Γενική Διεύθυνση

Σύμφωνα με το κεφ. Γ, άρθρα 26 & 28 και άρθρο 34 παρ. α του Καταστατικού του ΕΟΠΕ και με τις Αποφάσεις Δ.Σ. 2/2021 και 8/2021, ορίστηκε η σύνθεση της Γενικής Διεύθυνσης ΕΟΠΕ ύστερα από πρόταση του Προέδρου του ΕΟΠΕ.

ΜΑΡΙΑ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

Position: Γενική Διευθύντρια ΕΟΠΕ
Email: arnaoutaki@hapsc.org
Categories: Γενική Διεύθυνση
: Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Η Μαρία Στ. Αρναουτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αρχανών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο University College London, όπου και εξειδικεύτηκε στην «Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική».

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένει τον μεταπτυχιακό της τίτλο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη «Δημοσιογραφία και Επικοινωνία».
Παράλληλα, η πιστοποίηση που έλαβε από το Harvard Kennedy School στο θεματικό κύκλο «Public Narrative: Leadership, Storytelling and Action» της έδωσε την ευκαιρία να μελετήσει τη σχέση της σύγχρονης ηγεσίας με τη δημόσια δράση, με αποδέκτη πάντα το συλλογικό όφελος.

Το 2017 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΕΟΠΕ με στόχο να φέρει τους Έλληνες πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη ενώ από το Δεκέμβριο του 2020, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΕ, έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Οργανισμού.
Την τρέχουσα περίοδο είναι Διαπιστευμένη Συνεργάτης (APA) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε γραφείο Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Η Μαρία Στ. Αρναουτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου...

ΜΑΡΙΑ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

Γενική Διευθύντρια ΕΟΠΕ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΝΔΡΟΥΛΕΑ

Position: Γραφείο Οικονομικών
Email: finance@hapsc.org
Categories: Γενική Διεύθυνση

Η Ελισάβετ Μουνδρουλέα είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάζεται ως Transfer Pricing Consultant στο τμήμα International Tax and Transactions Services στην εταιρία EY.

Τον Ιανουάριο του 2019 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη θέση του Κεντρικού Ταμία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων. Την περίοδο Οκτώβριος 2017 – Ιανουάριος 2019 διετέλεσε Διευθύντρια του Γραφείου Προέδρου του ΕΟΠΕ. Αποτελεί μέλος του Οργανισμού από τον Μάιο του 2017. Είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ξεχώρισε ως Καλύτερο Στέλεχος για το έτος 2018 όπως και για τον μήνα Οκτώβριο του 2017 για τη δράση και τη συμβολή της στο έργο του ΕΟΠΕ.
Έχει άριστες χρήση των Αγγλικών (Γ2) και καλή χρήση των Γερμανικών (Β2). Επιπλέον δραστηριοποιείται ενεργά σε εθελοντικές ομάδες και έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων και διοργανώσεις επιστημονικών εκδηλώσεων. Στα ενδιαφέροντά της μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται θέματα οικονομικών, οικονομικής ανάλυσης, επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού.

 

Η Ελισάβετ Μουνδρουλέα είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του...

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΝΔΡΟΥΛΕΑ

Γραφείο Οικονομικών

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΚΑΛΟΣ

Position: Γραφείο Εσωτερικών Διαδικασιών
Email: sec.president@hapsc.org
Categories: Γενική Διεύθυνση

Ο Αλκίνοος Εμμανουήλ-Καλός έχει σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πολιτική Οικονομία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε την πρακτική του άσκηση στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων το καλοκαίρι του 2018, και από τότε αποτελεί ενεργό μέλος του Οργανισμού. Έχει συμμετάσχει στην διοργάνωση πολλών δράσεων του ΕΟΠΕ, από ημερίδες και εκδηλώσεις μέχρι το Διεθνές Συνέδριο POLITEIA και την παρουσία του Οργανισμού στην Εβδομάδα Ειρήνης στην Γενεύη. Από τα τέλη του 2019 στελεχώνει το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού ως εργαζόμενος. Από το 2021 έχει αναλάβει υπεύθυνος του Γραφείου Εσωτερικών Διαδικασιών του ΕΟΠΕ, καθώς και της Επιτροπής Πολιτικής Οικονομίας του Οργανισμού. Είναι, επίσης, συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στα μακροοικονομικά καθεστώτα μεγέθυνσης και την λειτουργική διανομή εισοδήματος, καθώς και την συγκριτική πολιτική οικονομία. Αυτόν τον καιρό σχεδιάζει την ερευνητική του πρόταση, για να ξεκινήσει την διδακτορική του διατριβή.

Ο Αλκίνοος Εμμανουήλ-Καλός έχει σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών...

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΚΑΛΟΣ

Γραφείο Εσωτερικών Διαδικασιών

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ

Position: Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Email: sec.president@hapsc.org
Categories: Γενική Διεύθυνση

Η Εύα Καραμιχαήλ κατάγεται από την Άντισσα Λέσβου, όπου και μεγάλωσε. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Peace and Conflict Studies του Πανεπιστημίου της Ουψάλα. Το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον εστιάζει στη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών στην επίλυση εμφυλίων πολέμων. Αποτελεί ενεργό μέλος του ΕΟΠΕ ούσα Γενική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Νεανικού Τμήματος ΕΟΝΕΠΕ, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ομάδας Ευρωπαϊκών Θεμάτων, όπως επίσης, υπεύθυνη για τη σύνταξη υπομνημάτων του οργανισμού για το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ. Αποφοιτώντας από το International School of Athens, στο οποίο φοίτησε ως υπότροφος-μαθήτρια του διεθνούς απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, International Baccalaureate,- σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή Οργάνωση και Πολιτική και Διοίκηση στην Ολλανδία και την Εσθονία. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις οργανώσεων, όπως η AISEC και η Διεθνής Αμνηστία, στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Αγαπάει τη γυμναστική, τα ταξίδια, τους παραδοσιακούς χορούς και τη μουσική.

Η Εύα Καραμιχαήλ κατάγεται από την Άντισσα Λέσβου, όπου και...

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

ΣΟΥΖΑΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Position: Γραφείο Επικοινωνίας
Email: press@hapsc.org
Categories: Γενική Διεύθυνση

Η Σουζάνα Χ. Χατζηβασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στα “Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας”  από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει ολοκληρώσει εξάμηνη ειδίκευση στο Stanford University στην θεματική “International Womens Health and Human Rights”.

 Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization). Είναι ερευνήτρια του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Είναι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων από το 2017, ενώ το 2018 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υπεύθυνης Βορείου Τομέα του ΕΟΠΕ. Από το 2020 είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας και του Γραφείου Τύπου του Οργανισμού.

Η Σουζάνα Χ. Χατζηβασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά Πέλλας....

ΣΟΥΖΑΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γραφείο Επικοινωνίας

ΖΩΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΗ

Position: Γραφείο Αντιπροσωπειών
Categories: Γενική Διεύθυνση

Η Μαντζούρη Ζωή γεννήθηκε στα Γιάννενα και είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τομέα της Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 δραστηριοποιείται στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) και έχει διατελέσει αναπληρωτής αντιπρόεδρος του νεανικού τμήματος (Ε.Ο.ΝΕΠ.Ε). Ακόμη έχει συμμετάσχει σε προγράμματα ελληνοτουρικών σχέσεων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Kadir Has Universitesi. Επιπλέον από τον Σεπτέμβριο του 2019 αποτελεί αντιπρόεδρος στην επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών και δραστηριοποιείται με θέματα νεολαίας καθώς και σε θέματα που αφορούν την ένταξη των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία

Εργάζεται στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) από τον Δεκέμβριο του 2019 έως σήμερα στο πρόγραμμα ένταξης προσφύγων HELIOS ως Facilitator Site -Outreach.Από το 2017 εργάστηκε σε οικογενειακή επιχείρηση καθώς έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο βουλευτικό γραφείο του Ιωάννη Στέφου το καλοκαίρι του 2017. Παράλληλα μιλάει δύο γλώσσες Αγγλικά και Γερμανικά.

Η Μαντζούρη Ζωή γεννήθηκε στα Γιάννενα και είναι απόφοιτη του...

ΖΩΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΗ

Γραφείο Αντιπροσωπειών

ΗΛΕΚΤΡΑ ΣΙΜΙΤΣΗ

Position: Γραφείο Προγραμματισμού
Categories: Γενική Διεύθυνση

Η Ηλέκτρα Σιμιτσή είναι Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και την Ανοιχτή Μέθοδο Συντονισμού, της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και Ανθρώπινη Ανάπτυξη του Maastricht Graduate School of Governance – UNU Merit. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωση, Κράτους Δικαίου, προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταναστευτικού και εκπαίδευσης, Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πολιτικής ενώ συνοδεύεται από την εργασιακή της εμπειρία στο σχεδιασμό, στη διαχείριση και υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνη υλοποίησης και ανάπτυξης Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων έργων, ενώ από το 2020 είναι Επισκέπτρια Ερευνητής σε μετα-διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Μιλάει Αγγλικά και και έχει καλή γνώση γαλλικών. Πέραν από τις εργασιακές και ερευνητικές ασχολίες, λατρεύει τη φύση, το βουνό και τη θάλασσα, και ασχολείται με την ορειβασία και αναρρίχηση.

Η Ηλέκτρα Σιμιτσή είναι Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου με ειδίκευση στην...

ΗΛΕΚΤΡΑ ΣΙΜΙΤΣΗ

Γραφείο Προγραμματισμού

Η Γενική Διεύθυνση λογοδοτεί στον Πρόεδρο του ΕΟΠΕ και εποπτεύεται από αυτόν. Λειτουργεί εκτελεστικά και πάντα προς το συμφέρον του ΕΟΠΕ τηρώντας τη ελληνική νομοθεσία, το Καταστατικό του ΕΟΠΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό του.

Κορυφαίες ετικέτες