Πρακτική Άσκηση

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ
ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ

Πρακτική άσκηση στον ΕΟΠΕ

Γίνετε μελλοντικοί μας συνεργάτες.

Τα προγράμματα πρακτικής άσκησης του ΕΟΠΕ απευθύνονται σε:

Ι. Φοιτητές (μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος).
Ο ΕΟΠΕ προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης μέσω της πλατφόρμας ATLAS. Εάν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το αρμόδιο γραφείο της σχολής σας, για θέσεις που καλύπτονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση στην πλατφόρμα, επικοινωνήστε μαζί μας.

ΙΙ. Κάθε άλλο ενδιαφερόμενο
Εάν είστε πτυχιούχος ή φοιτητής και ενδιαφέρεστε για εθελοντική πρακτική άσκηση στον ΕΟΠΕ, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Οργανισμό.  

Τομείς απασχόλησης (ενδεικτικά)
Διοικητική Υποστήριξη, Έρευνα και Ανάπτυξη, Δημόσιες Σχέσεις, Πληροφορική, Γραφιστική, Νομικά, Εκπαίδευση, Μεταφραστικό

Τι αναζητάμε

Δίνουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο.

Μας ενδιαφέρουν εκείνοι που έχουν καλές επιδόσεις στις σπουδές τους. Ξεχωρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη διάθεση για δημιουργία. Στο πρόσωπό τους αναγνωρίζουμε μελλοντικούς επαγγελματίες.

Τι προσέχουμε σε εσάς
Μας ενδιαφέρει να έχετε δημιουργική διάθεση και να ενδιαφέρεστε για την καινοτομία.
Ξεχωρίζουμε κυρίως τα άτομα με θέληση να αποκτήσουν νέες γνώσεις. Κοντά μας θέλουμε να αξιοποιήσετε τα εργαλεία που σας προσφέρουμε για να εξελιχτείτε.

Επιπλέον, για εμάς μετράει πολύ η εργασιακή σας συμπεριφορά. Θέλουμε να ενστερνίζεστε και να προάγετε τις αξίες του Οργανισμού.

Τι σας προσφέρουμε
Κοντά μας έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε σε ένα δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Εφαρμόζετε τις θεωρητικές σας βάσεις και ανακαλύπτετε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο επαγγελματικά.
Δοκιμάζεστε σε διάφορους ρόλους. Αποκτάτε νέες δεξιότητες. Εξοικειώνεστε με εργαλεία και μεθόδους που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε στη μελλοντική σας σταδιοδρομία.
Μαθαίνετε να συνεργάζεστε επαγγελματικά. Βλέπετε πώς εργαζόμαστε ομαδικά με σεβασμό στην προσωπικότητα και διαφορετικότητα όλων.

Η μελλοντική πορεία σας
Η πρακτική άσκηση μας δίνει την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε από κοντά και να δούμε πώς ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις της εργασίας. Αναγνωρίζουμε το ταλέντο και τη συνεισφορά σας.
Σας ενθαρρύνουμε να εξελίσσεστε. Σας υποστηρίζουμε στα επόμενα βήματα της σταδιοδρομίας σας.

Πως επιλέγουμε

Όλη η διαδικασία αξιολόγησης από την αίτηση μέχρι την τελική επιλογή.

Για να επιλέξουμε ποιοι φοιτητές θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον ΕΟΠΕ, ακολουθούμε τις προδιαγραφές των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης που ορίζουν τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η αίτησή σας
Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία της αίτησής σας και το βιογραφικό σας.
Εφόσον πληρούνται οι προδιαγραφές του προγράμματος πρακτικής άσκησης, σας καλούμε σε συνάντηση.

Στη συνάντηση γνωριμίας μας
Συζητάμε το βιογραφικό σας, τις εμπειρίες σας και τις συμπεριφορές που έχετε επιδείξει κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Διερευνούμε τις επιθυμίες και τις δεξιότητές σας. Εξετάζουμε ποιες αρμοδιότητες θα σας ωφελήσουν στη διάρκεια της πρακτικής σας.
Στη συνέντευξη έχετε κι εσείς την ευκαιρία να μας ρωτήσετε για την απασχόλησή σας και τις αρμοδιότητες που θα αναλάβετε στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης. Μπορείτε να μας θέσετε τις απορίες σας για το περιβάλλον εργασίας και τις δράσεις του ΕΟΠΕ.

Η αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων
Μετά τη συνάντηση μας, αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες που έχουμε για εσάς και όλους τους υποψήφιους. Αποφασίζουμε ποιους φοιτητές επιλέγουμε για πρακτική άσκηση με αξιοκρατικά κριτήρια και σύμφωνα με τις ανάγκες των τμημάτων μας.

Σας ενημερώνουμε για το αποτέλεσμα της υποψηφιότητάς σας.
Εφόσον γίνετε δεκτοί, άμεσα διεκπεραιώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έναρξη της πρακτικής.
Εάν όχι,  σε περίπτωση που επιθυμείτε, διατηρούμε το βιογραφικό σας στο αρχείο μας για ενδεχόμενη συνεργασία μας στο μέλλον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ: 210-3645390

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διεύθυνση Γραφείων: Βουκουρεστίου 38, Κολωνάκι, Αθήνα – τ.κ.: 10673

EMAIL US

Email: sec@hapsc.org

Κορυφαίες ετικέτες