Νεανικό Τμήμα

ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Position: Πρόεδρος
Categories: NEANIKO TMHMA

Ονομάζομαι Γεωργοπούλου Ελένη. Είμαι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Επιστήμης. Παρόλο που το βασικό μου εκπαιδευτικό υπόβαθρο προέρχεται από τις ανθρωπιστικές επιστήμες, κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ανέπτυξα το πάθος για το Marketing, τη διοίκηση επιχειρήσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Το επόμενο βήμα, ήταν η αποδοχή μου από το DEREE College, για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο : “Strategic Communication and Public Relations.”
Επιπλέον, από την πρώιμη ηλικία και καριέρα μου, συμμετείχα ενεργά σε πολλαπλά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, υπηρέτησα και εξακολουθώ στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων καθώς σε πολλές άλλες διεθνείς ΜΚΟ. Εκτός από τις σπουδές, προσφέρθηκα εθελοντικά και σε άλλες δραστηριότητες ως μέλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου TEDx, καθώς και ως εθελοντής στην Ημέρα της Ανεξάρτητης Διαβίωσης.
Τα τελευταία χρόνια είμαι στέλεχος και Υπεύθυνη του αναπτυξιακού τομέα των δύο μεγαλύτερων Εταιρειών (Digital Agency), στον κλάδο της Υγείας στην Ελλάδα, της Εταιρείας ForthRight και της Εταιρείας AnyDoctor.

Ονομάζομαι Γεωργοπούλου Ελένη. Είμαι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος...

ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος

ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΟΥ

Position: Αναπλ. Πρόεδρος
Categories: NEANIKO TMHMA

Η Αριάδνη Χαρπαντίδου γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο αντίστοιχο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το διάστημα 2018-2020 διετέλεσε Συντονίστρια της Αντιπροσωπείας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, στην Κομοτηνή. Στη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό, σε διάφορους οργανισμούς και σωματεία. Συμμετείχε και αποτέλεσε οργανωτικό μέλος σε συνέδρια και προσομοιώσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Κατά το διάστημα 2019-2020, ήταν μέλος της εθελοντικής ομάδας της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της οποίας τα μέλη βραβεύτηκαν για τη δράση τους από το πανεπιστήμιο.
Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη (Φεβρουάριος-Απρίλιος 2019), καθώς και στην ΠΕ Ροδόπης (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2020). Αυτό το διάστημα, παρακολουθεί εξ αποστάσεως ειδίκευση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Digital Marketing και το Web Development και εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία logistics.
Γνωρίζει άριστα αγγλικά και γαλλικά και καλά ρωσικά. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την ενασχόληση της νεολαίας με τα κοινά. Ασχολείται με τη φωτογραφία.

Η Αριάδνη Χαρπαντίδου γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο...

ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΟΥ

Αναπλ. Πρόεδρος

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Position: Γεν. Γραμματέας
Categories: NEANIKO TMHMA

Ο Γιαννόπουλος Σωκράτης είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις προπτυχιακές του σπουδές διατελεί Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Νεανικού Τμήματος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, θέση στην οποία εκλέχθηκε από τα Νεανικά Μέλη του Οργανισμού κατά τις εκλογικές διαδικασίες του Νοεμβρίου του 2020. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων, καθώς επίσης αποτέλεσε μέλος της αποστολής του ΕΟΠΕ το 2019 στην Γενεύη, ως μέλος της ομάδας διοργάνωσης της συνεδρίασης του Οργανισμού στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ειρήνης (Geneva Peace Week 2019 – “Health Institutions as Contributors to Peace”). Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται κυρίως σε θέματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στη διοίκηση και λειτουργία των Διεθνών Οργανισμών. Κατά το παρελθόν ασχολούταν με την κολύμβηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού, και του αρέσει να περνάει τον ελεύθερό του χρόνο διαβάζοντας βιβλία ποίησης και πολιτικού περιεχομένου, καθώς και να βλέπει ιστορικά ντοκιμαντέρ.

Ο Γιαννόπουλος Σωκράτης είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Γεν. Γραμματέας

ΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ – EGLETON

Position: Αντιπρόεδρος
Categories: NEANIKO TMHMA

Ο Χάρης Ευθυμίου – Egleton είναι ένας δεκαοκτάχρονος φοιτητής ο οποίος αποφοίτησε από το Stowe School στην Αγγλία, με ακαδημαϊκή υποτροφία. Ήταν πρόεδρος στο club Φιλοσοφίας, School Prefect, και συμμετείχε στα MUN. Τώρα βρίσκεται στη διαδικασία έναρξης πτυχίου διεθνών σχέσεων στο London School of Economics.
Εκτός από τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα, ο Χάρης απολαμβάνει και συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις των κοινωνικοοικονομικών θεμάτων και της πολιτικής, καθώς και τη συμμετοχή σε διάφορα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τένις. Μιλάει σε επίπεδο μητρικής γλώσσας Αγγλικά και Ελληνικά .
Τα ενδιαφέροντα του είναι στις επιστήμες, τη φιλοσοφία, το περιβάλλον, την ιστορία και την Πολιτική. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με την τεχνολογία και την επιστήμη για εξειδικευμένες ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένης και της δικής του, επίσης έχει μια μικρή εμπειρία στα μέσα ενημέρωσης όπως το Πρώτο Θέμα στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, σε θέματα σχετικά με Big Data και δημοκρατία, Artificial Intelligence και Πολιτική, και είναι co-author σε βιβλίο με θέμα “Thoughtfulfood and food for thought”. Λόγω και του διεθνούς και ελληνικού του υπόβαθρου, ο Χάρης ελπίζει να ασχοληθεί στο μέλλον με θέματα Διεθνών Οργανισμών και Οργανώσεων, για να βοηθήσει τόσο τα εσωτερικά όσο και τα διεθνή προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα.

Ο Χάρης Ευθυμίου – Egleton είναι ένας δεκαοκτάχρονος φοιτητής ο...

ΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ – EGLETON

Αντιπρόεδρος

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ

Position: Ειδ. Γραμματέας
Categories: NEANIKO TMHMA

Η Εύα Καραμιχαήλ κατάγεται από την Άντισσα Λέσβου, όπου και μεγάλωσε. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Peace and Conflict Studies του Πανεπιστημίου της Ουψάλα. Το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον εστιάζει στη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών στην επίλυση εμφυλίων πολέμων. Αποτελεί ενεργό μέλος του ΕΟΠΕ ούσα Γενική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Νεανικού Τμήματος ΕΟΝΕΠΕ, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ομάδας Ευρωπαϊκών Θεμάτων, όπως επίσης, υπεύθυνη για τη σύνταξη υπομνημάτων του οργανισμού για το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ. Αποφοιτώντας από το International School of Athens, στο οποίο φοίτησε ως υπότροφος-μαθήτρια του διεθνούς απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, International Baccalaureate,- σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή Οργάνωση και Πολιτική και Διοίκηση στην Ολλανδία και την Εσθονία. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις οργανώσεων, όπως η AISEC και η Διεθνής Αμνηστία, στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Αγαπάει τη γυμναστική, τα ταξίδια, τους παραδοσιακούς χορούς και τη μουσική.

Η Εύα Καραμιχαήλ κατάγεται από την Άντισσα Λέσβου, όπου και...

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ

Ειδ. Γραμματέας

ΝΤΙΝΑ ΜΠΡΙΟΛΑ

Position: Ειδ. Γραμματέας
Categories: NEANIKO TMHMA

Η Κωνσταντίνα Μπριόλα είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστήμιου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Π.Μ.Σ. «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας», του τμήματος Οικονομικών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σαν προπτυχιακή φοιτήτρια έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς» και σαν μεταπτυχιακή φοιτήτρια έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ). Το ενδιαφέρον της για τον κλάδο των σπουδών της την παρακινεί να παρακολουθεί συνεχώς σχετικά σεμινάρια και συνέδρια στον χώρο της υγείας. Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, πολιτικών υγείας και δημόσιων πολιτικών. Παράλληλα, η εθελοντική της εργασία σε μια σειρά οργανισμών την έχουν βοηθήσει στο να αποκτήσει γνώσεις σε τομείς όπως τις Δημόσιες Σχέσεις, την Έρευνα, τα Social Media και την Ανάλυση Δεδομένων. Ασχολείται σε καθημερινή βάση με τον εθελοντισμό, στελεχώνοντας οργανισμούς με βαθύ το αίσθημα προσφοράς, στο οποίο και αφιερώνει πολύ από τον εθελοντικό της χρόνο.

Η Κωνσταντίνα Μπριόλα είναι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής...

ΝΤΙΝΑ ΜΠΡΙΟΛΑ

Ειδ. Γραμματέας

ΜΑΝΟΣ ΠΡΟΚΑΚΗΣ

Position: Μέλος
Categories: NEANIKO TMHMA

Ο Προκάκης Εμμανουήλ, γεννημένος το έτος 2000 και απόφοιτος του Αρσακείου-Τοσιτσείου Εκάλης, είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα οικονομικά θέματα και η στρατηγική. Ως δραστήριος και ενεργός φοιτητής, ασχολείται με τη συγγραφή εργασιών στο πλαίσιο των σπουδών του και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνέδρια και ημερίδες. Αποσκοπεί στη διαρκή πρόοδο και εξέλιξη του εαυτού του, μέσω της απόκτησης νέων γνώσεων και εμπειριών.
Αρθρογραφεί τακτικά για θέματα οικονομίας και ιστορίας και ελκύεται ιδιαίτερα από τη μελέτη ιστορικών βιβλίων και συγγραμμάτων, έχοντας συνειδητοποιήσει τη διδακτική φύση και τη συμβολή της ιστορίας στη λήψη πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών αποφάσεων.
Απολαμβάνει να ακούει κλασσική μουσική και κατέχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής και της Κινεζικής γλώσσας. Στον ελεύθερο του χρόνο, καταπιάνεται με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, τον προγραμματισμό και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
Ο Προκάκης Εμμανουήλ είναι Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νεολαίας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Ο Προκάκης Εμμανουήλ, γεννημένος το έτος 2000 και απόφοιτος του...

ΜΑΝΟΣ ΠΡΟΚΑΚΗΣ

Μέλος

Κορυφαίες ετικέτες