Νομικό Τμήμα

Το Νομικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων φροντίζει για το σύνολο των νομικών ζητημάτων του Οργανισμού. Το Νομικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Ε. έχει ως πρωταρχικούς στόχους του, αφ’ ενός να εποπτεύει το έργο του Οργανισμού και αφ’ ετέρου μέσω της έρευνας και εν γένει των επιστημονικών δραστηριοτήτων να προσεγγίσει ζητήματα νομικού ενδιαφέροντος, να αναδείξει τη σχέση του δικαίου με την πολιτική επιστήμη και το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, ώστε να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω δημιουργικό και επικοδομητικό, διεπιστημονικό διάλογο.

Σύμφωνα με το κεφ. Γ, άρθρα 26 & 28 και άρθρο 34 παρ. α του Καταστατικού του ΕΟΠΕ, το Νομικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης, ύστερα από εισήγηση Προέδρου (απ. 4/2015 Σ.Δ. ΕΟΠΕ).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Position: Επικεφαλής Νομικού Τμήματος
Categories: ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η Δήμητρα Χατζηβασιλείου είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ειδικεύεται στο Εμπορικό και Ποινικό Δίκαιο. Έχει πιστοποίηση εξειδίκευσης στην Διαμεσολάβηση αλλά και στο Οικογενειακό Δίκαιο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αποτελεί τακτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων από το 2018 ενώ το 2021 απέκτησε τη θέση της νομικής συμβούλου του Σωματείου.
Επίσης, αποτελεί μέλος πολλών ακόμα Σωματείων, επιστημονικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών και πολιτιστικών.
Έχει παρακολουθήσει σωρεία επιστημονικών σεμιναρίων και συνεδρίων. Έχει άριστη γνώση των Αγγλικών και επαρκή γνώση των Γαλλικών. Επιπλέον δραστηριοποιείται ενεργά σε εθελοντικές ομάδες και έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων και διοργανώσεις επιστημονικών εκδηλώσεων. Στα ενδιαφέροντά της μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται θέματα φιλοσοφίας, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και εθελοντισμού. Ερασιτεχνικά ασχολείται με τον αθλητισμό, τη μουσική και τη συγγραφή.

Η Δήμητρα Χατζηβασιλείου είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής της Νομικής...

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Επικεφαλής Νομικού Τμήματος

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΕΔΩΝ

Position: Μέλος Νομικού Τμήματος
Categories: ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Μεγάλωσε στη Βέροια, ενώ κατάγεται από τη Φλώρινα και τη Λαμία. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2017. Ολοκλήρωσε την άσκησή της και είναι Δικηγόρος Αθηνών από τον Ιανουάριο του 2020. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου με υποτροφία του ΕΟΠΕ, τις οποίες ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού κατέθεσε τη διπλωματική της με θέμα την τραπεζική εξυγίανση και το bail-in.

Είναι μέλος του ΕΟΠΕ από το 2014, έχοντας συμμετάσχει και οργανώσει ποικίλες δράσεις του, με πιο τιμητική τη συμμετοχή της στην εβδομάδα Ειρήνης στα Ηνωμένα Έθνη το Νοέμβριο του 2016.  Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα με αντικείμενο το ποινικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και σε εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Άμστερνταμ, όπου και κάνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της με αντικείμενο «Law & Finance». Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Μεγάλωσε στη Βέροια, ενώ κατάγεται από τη Φλώρινα και τη...

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΕΔΩΝ

Μέλος Νομικού Τμήματος

Κορυφαίες ετικέτες