Εκδήλωση


Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών: Ατενίζοντας το 2030
7:00 μμ - 9:00 μμ Aμφιθέατρο "Γιάννος Κρανιδιώτης", Υπουργείο Εξωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΙΝ.Ο.Η.Ε. – Ε.Ο.Π.Ε.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/10/2017 το δεύτερο κατά σειρά συνέδριο με θέμα «Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών: Ατενίζοντας το 2030». Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο (UNRIC – ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ), έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο “Γιάννος Κρανιδιώτης” του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο από την έναρξη του συνεδρίου.

20 Καθηγητές, επιστήμονες του Διεθνούς Δικαίου, ερευνητές και δόκιμοι ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων του Ε.Ο.Π.Ε. – ΕΛ.ΙΝ.Ο.Η.Ε. έκριναν τον ιδιαίτερο ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τόσο για τη διεθνή δικαιοταξία, όσο και για την οργάνωση του κάθε Κράτους – Μέλους του Οργανισμού μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον, το οποίο συνεχώς αλλάζει. Επίσης στο συνέδριο αξιολογήθηκαν οι τρέχουσες συνθήκες για την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως έχουν τεθεί από τον Ο.Η.Ε. έως και το ορόσημο έτος 2030.

Το συνέδριο προλόγισαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.), κ. Συμεών Σιδηρόπουλος (Συμεών Π. Σιδηρόπουλος – Simos Sidiropoulos), ο αν. Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΕΛ.ΙΝ.Ο.Η.Ε.), Δρ. Ιωάννης Τζιβάρας (Giannis Tzivaras) και ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε. για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Δημήτριος Φατούρος (Dimitris Fatouros). Επίσης αναγνώστηκε χαιρετισμός της Διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΕΛ.ΙΝ.Ο.Η.Ε.), τ. Καθηγήτριας Παρασκευής Νάσκου – Περράκη (Paroula Naskou-Perraki), ενώ τα συμπεράσματα του συνεδρίου διατυπώθηκαν από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΔΠΘ, κ. Ιωάννη Βούλγαρη.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του EPLO -European Public Law Organization, στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας, Εξωτερικών και Τουρισμού, καθώς και ο Πρόεδρος και στελέχη του συλλόγου υπαλλήλων του Ο.Η.Ε..

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, οι οποίοι συντέλεσαν για την άψογη οργάνωση του συνεδρίου. Το Ελληνικό Ινστιτούτο για τον ΟΗΕ θα συνεχίσει το έργο του με νέες δράσεις και σύντομα με το πρώτο πόνημά του εντός του πλαισίου του Ε.Ο.Π.Ε..

Κορυφαίες ετικέτες