Εκδήλωση


ISIS και Τρομοκρατία
6:00 μμ - 9:00 μμ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Με απολυτή επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση της Αντιπροσωπείας του Ε.Ο.Π.Ε. στην Θεσσαλονίκη με θέμα, ”ISIS και Τρομοκρατία: Πως επηρεάζονται οι προσφυγικές ροές και οι Πολιτικές Ασφαλείας των κρατών” που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απρίλιου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με περισσότερα από 100 άτομα, εκ των οποίων δυστυχώς πολλοί να παραμένουν όρθιοι ώστε να παρακολουθήσουν. Οι εγγεγραμμένοι μάλιστα ξεπέρασαν τους 150.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της κα. Rebecca Fong, Γενικής Προξένου των Η.Π.Α., η οποία στην ομιλία της μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους προσωπικές εμπειρίες της από την θητεία της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και με την γλαφυρή της παρουσίαση έδωσε χρήσιμες πληροφορίες ώστε να γίνει αντιληπτό το πώς δημιουργήθηκε η υπάρχουσα κατάσταση στην περιοχή.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανέλυσαν τα ζητήματα της ισορροπίας δυνάμεων και την γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος, αναφέρθηκαν στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πρόσφατης συμφωνίας με την Τουρκία και το κατά πόσο θα μπορέσει και σε ποίο βαθμό να εφαρμοστεί καθώς και στην αμφιταλαντευόμενη στάση που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο τέλος των εισηγήσεων υπήρξαν ερωτήσεις από το κοινό προς τους καθηγητές και υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ομιλητές της επιστημονικής εκδήλωσης ήταν: η κα. Rebecca Fong, Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α., ο κ. Ανδρέου Γεώργιος, Επικ. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ., ο κ. Σέρμπος Σωτήρης, Επικ. Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ. και ο κ. Μπαξεβάνης Χρήστος, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου & τ. Πρόεδρος στις επιτροπές Προσφύγων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ειδικός Γραμματέας – Συντονιστής της Αντιπροσωπείας του Ε.Ο.Π.Ε. στη Θεσσαλονίκη, κ. Χρήστος Φούντας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο και την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Αθανάσιος Βενιτσανόπουλος, Πολιτικός Επιστήμονας – Aν. Γενικός Διευθυντής Ε.Ο.Π.Ε..

Με την παρουσία τους μας τίμησαν: η κα. Παρούλα Νάσκου – Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών και Επίτιμο μέλος του Οργανισμού μας, η κα. Μαρία Καβάλα, Λέκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ο κ. Vemund Aarbakke, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Κορυφαίες ετικέτες