skip to Main Content

Καλώς ήρθατε!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε. - H.A.P.Sc.) ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με στόχο τη δημιουργία ενός δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου του Πολιτικού Επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αποτελεί Αστικό Επιστημονικό – Επαγγελματικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: sec@hapsc.org
Phone: 697-6452272
Address: Βουκουρεστίου 38, Κολωνάκι, Αθήνα, 10673

Που θα μας βρείτε

+30 2103645390 sec@hapsc.org

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΕ είναι Πολιτικός Επιστήμονας με εξειδίκευση στις Πολιτικές και τα Οικονομικά της Υγείας.

Γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής, μεγάλωσε στο Τραγανό Ηλείας και στην Αμαλιάδα Ηλείας, σημερινό Δήμο Ήλιδας, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αμαλιάδας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών) με ειδίκευση στην Πολιτική και την Διπλωματία. Στο διάστημα 2009-2010 παρακολούθησε το πρόγραμμα Συγκριτικής Πολιτικής στο Queen Mary στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου, ΠΜΣ “Περιβάλλον και Υγεία” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι υπ. Διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει περατώσει προγράμματα εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων: Conflict Analysis στο United States Institute of Peace και Specialization Diploma in Education to Human Rights του Dicastero della Pastorale Giovanile della Congregazione Salesiana.

Έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων και θεσμών.

Εργάζεται στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας ως υπεύθυνος Δημοσίων Υποθέσεων και συγκεκριμένα υπό τον τίτλο «Public Affairs and Patient Advocacy Lead, Greece» στη διεθνούς βελινεκούς εταιρεία TAKEDA HELLAS. Υπήρξε συνεργάτης του Διεθνούς Ακαδημαϊκού Συμβουλίου για τα Ηνωμένα Έθνη. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς για το οποίο έχει εργαστεί πάνω σε επιστημονικά projects στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας. Εργάστηκε στην εταιρεία “ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων A.E.”, και ως Σύμβουλος – Ειδικός Συνεργάτης του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Ελλάδας – Κύπρου. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε επίπεδο Πολιτικής Επικοινωνίας και υποβοήθησης κοινοβουλευτικού έργου. Εργάσθηκε ως Ερευνητής και Επιστημονικός Συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΙ Αθήνας (2010-2011). Ήταν Δ/ντης του ηλεκτρονικού ειδησιογραφικού site www.leksis.net. Εγγεγραμμένο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ήταν ασκούμενος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στη Δ1 Γενική Διεύθυνση και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος, κ. Σιδηρόπουλος, ασκεί τα καθήκοντά του στον ΕΟΠΕ άνευ μισθού.

Έχει εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντά (2007-2008) με τιμητική αναφορά από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ). Το 2013 περάτωσε με επιτυχία την εκπαίδευση Sea Land Border Security and Refuges / Arms / Dual use Goods Control του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (MPSOTC) του ΓΕΕΘΑ (διαπιστευμένο κέντρο Ο.Η.Ε. – NATO).

Δραστηριοποιήθηκε και σε μη επιστημονικούς τομείς, όπως στον εθελοντισμό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004, ενώ παραμένει ενεργός εθελοντής. Είναι μέλος της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

To 2014 ο κ. Σιδηρόπουλος Συμεών (Σίμος) στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έλαβε από τους συμπατριώτες του Ηλείους πάνω από 2.200 σταυρούς που το κατέταξαν στην 4η θέση του ψηφοδελτίου.

Το 2008 ο κ. Σιδηρόπουλος ίδρυσε τον Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε., τον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, στον οποίο και προέδρευσε έως το 2015, εκλεγμένος σε τρεις διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες. Τον Οκτώβριο του 2015 σε ειδική συνεδρίαση της Δ.Ε. του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. αναγορεύθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε., τιμώμενος για το έργο του σε αυτόν. Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) και του έχει αποδοθεί ο ανώτερος τίτλος του Οργανισμού, αυτός του Αριστίνδην Μέλους.

«Ο Ε.Ο.Π.Ε. παραμένει πιστός στην υπηρεσία των Μελών του και στην παραγωγή έργου για την Επιστημονική Κοινότητα και την Κοινωνία»

Κατά την προεδρία του κ. Συμεών Σιδηρόπουλου και υπό την άμεση οργάνωση και το συντονισμό του, ο ΕΟΠΕ:

  • έγινε ο πρώτος και μοναδικός Οργανισμός Μέλος του United Nations Academic Impact.
  • έλαβε Eιδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. (ECOSOC).
  • έγινε Μέλος στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συμβούλιο για τα Ηνωμένα Έθνη (Academic Council on the United Nations System).
  • έγινε Μέλος και μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για την Ευθύνη Προστασίας (ICRtoP).
  • έγινε Μέλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Παιδιού (Child Rights Information Network – CRIN).
  • έγινε συνεργάτης της διεθνούς διάσκεψης Εβδομάδα Ειρήνης στην Γενεύη, εντός Ο.Η.Ε. (Geneva Peace Week).
  • και αναπτύχθηκε σε πλήρη και ολοκληρωμένη σύνθεση όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, διοικητικά, οργανωτικά και επιχειρησιακά.

«Όραμά μου η ορθή και ουσιαστική εκπροσώπηση των συναδέλφων μας, η αναβάθμιση του ρόλου τους και η εισαγωγή νέων προτύπων διοίκησης και διαχείρισης οργανισμών σύμφωνα με διεθνείς καλές πρακτικές. Ο Ε.Ο.Π.Ε., ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων και ο Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. το νεανικό του τμήμα συνεχίζουν την λειτουργία τους απρόσκοπτα προς όφελος του γενικού συνόλου και της επιστημονικής κοινότητας. Το παραγόμενο επιστημονικό και κοινωνικό έργο του Ε.Ο.Π.Ε. και οι συνεχείς διεθνείς του αναγνωρίσεις λειτουργούν ως παρακαταθήκη για την Κοινωνία και τα Μέλη του Οργανισμού και ως κινητήριος δύναμη για όλους εμάς που έχουμε επιφορτιστεί με την ευθύνη της διοίκησής τους.» 

Back To Top