skip to Main Content

Καλώς ήρθατε!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε. - H.A.P.Sc.) ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με στόχο τη δημιουργία ενός δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου του Πολιτικού Επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αποτελεί Αστικό Επιστημονικό – Επαγγελματικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: sec@hapsc.org
Phone: 697-6452272
Address: Βουκουρεστίου 38, Κολωνάκι, Αθήνα, 10673

Που θα μας βρείτε

+30 2103645390 sec@hapsc.org

Γεννημένος στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αργυρούπολη και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Ε., Δημήτρης Π. Κρήτας, είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ως προπτυχιακός φοιτητής ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΑ) με κατεύθυνση στην “Πολιτική Ανάλυση και τις Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές” (άριστα), και υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπότροφος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναφορικά με τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, ενώ είναι συνιδρυτής του Athens Security Exercise και εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Προσομοιώσεων Περιφερειακού Συμβουλίου». Επίσης, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια, καθώς και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς κύκλους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έχει εξεταστεί επιτυχώς σε προγράμματα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ και του Πανεπιστημίου Wesleyan.

Ασχολείται επισταμένως με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής πολιτικής σκηνής σε επίπεδο συμβουλευτικής, ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συνεργάζεται με ανάλογους πολιτικούς θεσμούς. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΤΑ) του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κοινοβουλευτικού Έργου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΔΗΚΕΤΑ). Επίσης, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συμβουλευτικής με μικρές επιχειρήσεις, στους τομείς διαχείρισης και ανάπτυξης προσωπικού, καθώς και μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Έχει εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντά (2016-2017) στο 547 Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού, όπου και διακρίθηκε κατά το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων (ΣΠΕΝ), ως 1ος Μαχητής, ενώ κατά τη θητεία του προήχθη τιμητικά σε Υποδεκανέα.

Ήταν ασκούμενος στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ενώ επί δύο συναπτά έτη υπήρξε Ερευνητής της ομάδας Στατιστικών Ερευνών του Καθηγητή Κοινωνικής Στατιστικής, Β. Δαφέρμου. Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας/Συντονιστής της Αντιπροσωπείας Κρήτης στην νεολαία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΝΕΠΕ) από το 2013 έως το 2015, καθώς και Τομεάρχης Νοτίου Ελλάδας του ΕΟΠΕ κατά το έτος 2015 μέχρι και την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Οργανισμού, εκλογική επιτυχία στην οποία αναδείχθηκε 2ος σε ψήφους στην εκτελεστική γραμματεία, παμψηφεί στις Αντιπροσωπείες του Οργανισμού. Κατά τη θητεία του ως Τομεάρχης Νοτίου Ελλάδας συστάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί η καινούρια Αντιπροσωπεία του Οργανισμού στη Ρόδο, ενώ έχει βραβευθεί για την προσφορά του με Τιμητικό Έπαινο από τον Οργανισμό το 2014.

Back To Top