Πρόεδρος ΕΟΠΕ

“Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων με την πολυετή του δράση, μετράει πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, μεγάλο όγκο ερευνητικού προϊόντος το οποίο έχει αποδοθεί δωρεάν στο κοινό, καθώς επίσης και εκατοντάδες νέων που επιμορφώθηκαν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

Διαθέτουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που παράγει με επαγγελματισμό. Οι βάσεις των καλών αποτελεσμάτων του οργανισμού μας δεν ήταν και δεν είναι άλλες από τις βασικές αρχές και αξίες που τον διέπουν από την ίδρυση του, το 2008.

Ο ΕΟΠΕ απέδειξε πως άξια αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους και πιο ενεργούς εκπροσώπους της χώρας μας και της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνή φόρα.

Αγαπητοί φίλοι η οικογένεια του ΕΟΠΕ αποτέλεσε και αποτελει για εκατοντάδες συναδελφους το επιστημονικό τους ή επαγγελματικό τους εφαλτήριο, το σημείο αναφοράς τους. Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων συνεχίζει άοκνα τις προσπάθειές του για την υγιή και συστηματική σωματειακή εκπροσώπηση του συνόλου των Ελλήνων Πολιτικών Επιστημόνων, την επιστημονική τοποθέτηση των μελών του και τον ουσιαστικό διάλογο για τη Δημοκρατία”

Συμεών Σιδηρόπουλος

Κατά την προεδρεία του ο ΕΟΠΕ:

✔️έγινε ο πρώτος και μοναδικός Οργανισμός Μέλος του United Nations Academic Impact.

✔️έλαβε Eιδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. (ECOSOC).

✔️έγινε Μέλος στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συμβούλιο για τα Ηνωμένα Έθνη (Academic Council on the United Nations System).

✔️έγινε Μέλος και μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για την Ευθύνη Προστασίας (ICRtoP).

✔️έγινε Μέλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Παιδιού (Child Rights Information Network – CRIN).

✔️έγινε συνεργάτης της διεθνούς διάσκεψης Εβδομάδα Ειρήνης στην Γενεύη, εντός Ο.Η.Ε. (Geneva Peace Week).

✔️και αναπτύχθηκε σε πλήρη και ολοκληρωμένη σύνθεση όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, διοικητικά, οργανωτικά και επιχειρησιακά.

Κορυφαίες ετικέτες