Καλώς ήρθατε!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε. - H.A.P.Sc.) ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με στόχο τη δημιουργία ενός δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου του Πολιτικού Επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αποτελεί Αστικό Επιστημονικό – Επαγγελματικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: sec@hapsc.org
Phone: 697-6452272
Address: Βουκουρεστίου 38, Κολωνάκι, Αθήνα, 10673

Που θα μας βρείτε

+30 2103645390 sec@hapsc.org

Ανακήρυξη Επιτίμων Μελών ΕΟΠΕ

Δελτίο Τύπου – Ανακήρυξη Επιτίμων Μελών ΕΟΠΕ

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων χρησιμοποιώντας με φειδώ την εφαρμογή του άρθρου 5 του Καταστικού περί ανακήρυξης Επιτίμων Μελών, προχώρησε σε τρεις ανακηρύξεις και κατατάσσει αυτούς στις υπάρχουσες τάξεις Επιτίμων Μελών.

Επίτιμα Μέλη:
-Δρ. Αναστάσιος Ιωάννης Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής ΣΔ1/2019
-Κωνσταντίνο Ιατρίδη, Πτέραρχο (Ι) ε.α. ΣΔ7/2019
-Δρ. Παρή Ράπτη, Ιατρό – Ενδοκρινολόγο ΣΔ14/2019

Τα βιογραφικά σημειώματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.hapsc.org)

Δρ. Παρή Ράπτη, Ιατρός Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος. Η Ιατρός, κυρία Παρή Ράπτη ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνο στην Ιταλία με βαθμό πτυχίου άριστα. Διετέλεσε αγροτική Ιατρός εκτελόντας την άσκηση υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Ομαλών Κεφαλληνίας. Στην Β’ Παθολογική Κλινική του Δημοτικού Νοσοκομείου «Ελπίς» πραγματοποίησε το πρώτο μέρος της ειδίκευσής της στην Παθολογία ενώ την ολοκλήρωση της ειδίκευσής της στην Ενδοκρινολογία την πραγματοποίησε στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διατελεί Μέλος των: Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία, Ελληνική Μαστολογική Εταιρία, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία, EASD.

Αναστάσιος Ιωάννης Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής και Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίων. Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο υπηρέτησε ως το 2007. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών (1970 άριστα), Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης (Doctorat d’ Etat Mention: «tres bien et eloges»). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Aix-en-Provence II, Aix-Marseille ΙΙΙ, Βενετίας, Βουδαπέστης και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία). Το 1982 εισηγήθηκε την ίδρυση χωριστού τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξελέγη πρώτος Πρόεδρος του νέου τμήματος το 1982 (επανεξελέγη το 1984). Εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Μόνιμες Συνδιασκέψεις στη Σιένα και στο Παρίσι. Διευθυντής του «Ευρωπαϊκού Λεξικού Πολιτικής Επικοινωνίας» και της σειράς «Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επικοινωνίας» των εκδόσεων Αντ. Ν. Σάκκουλας. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ., της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (δύο φορές) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφόρησης της UNESCO. Τακτικός επιφυλλιδογράφος της εφημερίδας Το Βήμα (1977-1988), συνεργάτης της εφημερίδας Η Καθημερινή (1996-1998), και από το 2000 υπεύθυνος της στήλης «Επί του θέματος» στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή. Για την εργασία του στην «ανάλυση συστημάτων» τιμήθηκε με το Βραβείο της Νομικής Σχολής του Aix-en-Provence και με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως της Προβηγκίας.

Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.. Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Ξυλαγανή Κομοτηνής του Ν. Ροδόπης το 1954. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Κομοτηνής, εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973 μετά από εξετάσεις και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος. Έχει πάνω από 4000 ώρες πτήσεων σε  μαχητικά Αεροσκάφη Φάντομ F-4, και εκπαιδευτικά Τ-2,  Τ-37,  Τ-6 και Τ-41, και πολλές ώρες σε αναχαιτίσεις Τουρκικών Αεροσκαφών στο Αιγαίο. Διοίκησε Πτέρυγες Μάχης, Σμηναρχίες Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και Μεγάλους Σχηματισμούς. Διετέλεσε Γενικός Επιθεωρητής της ΠΑ, Διοικητής στη Σχολή Ικάρων, Διευθυντής  επιχειρησιακός  Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ και Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήρηξης (ΔΑΥ). Υπηρέτησε ως Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσιγκτον ΗΠΑ. Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΑ. Έχει εκπαιδευτεί στα κυριότερα επιχειρησιακά και επιμορφωτικά Σχολεία της ΠΑ, στο Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο σχολείο επιτελών Αξιωματικών (SOS) στην Αμερική, και στο σχολείο προσανατολισμού του ΝΑΤΟ στη Γερμανία. Έχει μετεκπαιδευτεί και του έχουν απονεμηθεί Διπλώματα  Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Προβολής της Ελληνικής οικονομίας και Πτυχίο Πολιτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. (ΑΔΑΞ). Του έχει απονεμηθεί εύφημος μνεία για το ζήλο και το ενδιαφέρον που επέδειξε πέραν των καθηκόντων του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ( ΣΕΘΑ) με τις αντίστοιχες Σχολές Άμυνας του Εξωτερικού, καθώς και τη δυνατότητα ευρείας ενημέρωσης και επικοινωνίας με τα αντίστοιχα κέντρα Στρατηγικής πληροφόρησης. Μέλος του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουυλίου. Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας. Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανιωτών Ροδόπης. Αντιπρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ).

———

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΕ, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, δήλωσε για την εν λόγω ανακήρυξη: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συμπεριλαμβάνουμε στις τάξεις των Επιτίμων Μελών του Οργανισμού μας προσωπικότητες όπως του Καθηγητή Μεταξά, της Ιατρού και διακεκριμένης επιστήμονα, κυρίας Ράπτη, η οποία στέκεται δίπλα στον ΕΟΠΕ σθεναρά και του Αντιπτεράρχου κυρίου Ιατρίδη που αποτελεί πρότυπο Έλληνα Αξιωματικού και Ιπταμένου».