Blog

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης (ΠΑ.ΣΥ.Τ.Ο.Δ. 2018) με θεματική Η Ανάπτυξη του Τομέα της Υγείας: Νέες Εφαρμογές, Πολιτικές & Προκλήσεις.

Το συνέδριοδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας  (LabHEM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας & Οικονομικών Υγείας (DigiTHEA Lab)του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πρόεδροι του Συνεδρίου ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας, Δρ. Αθανάσιος Βοζίκης και η Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας & Οικονομικών Υγείας, Δρ. Αθηνά Λαζακίδου. Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ), της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών Και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Έλαβαν μέρος ως ομιλητές μεγάλος αριθμός στελεχών και διακεκριμένων επιστημόνων – πανεπιστημιακών του χώρου της υγείας. Μάλιστα, η συνύπαρξη στελεχών ανώτατης βαθμίδας (Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Διευθυντές) θεσμών και πολυεθνικών εταιρειών προσέφερε στους συνέδρους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία διοργάνωση πολύ υψηλών προδιαγραφών και να έρθουν σε επαφή με νευραλγικά ζητήματα και την επίκαιρη θεματολογία. Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι προτεραιότητες πολιτικής, τα νέα δεδομένα και οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα υγείας στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 600 σύνεδροι, 73 ομιλητές και συντονιστές – πρόεδροι σε 10 Συνεδρίες και 6 Εργαστηριακά Φροντιστήρια. Τα εργαστηριακά φροντιστήρια, τα οποία προσφέρθηκαν από το συνέδριο δωρεάν, παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες. Επιπροσθέτως, στο συνέδριο παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός προφορικών εργασιών και ηλεκτρονικά αναρτημένων εργασιών. Συνοπτικά οι θεματικές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι οι κάτωθι: Μοντέλα Φροντίδας Υγείας, Ηλεκτρονική Υγεία, Μεγάλα Δεδομένα και Αναλυτική, Η Πολιτική Φαρμάκου & Τεχνολογίας Υγείας στη Μετα-Μνημονιακή Εποχή, Ιατρικός Τουρισμός, Διασύνδεση του Τομέα Υγείας με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, Ο Γενικός Κανονισμός Για Την Προστασία Δεδομένων (GDPR) Στην Υγειά, Ο Σύγχρονος Τρόπος Ζωής και οι Κίνδυνοι για την Υγεία και Η συμβολή της Διεπιστημονικής Ομάδας στη Διαχείριση της Φαρμακευτικής Αγωγής. Τα φροντιστήρια που πραγματοποιήθηκαν αναφέρονταν στις θεματικές: Ανάλυση Δεδομένων στον Χώρο της Υγείας, Εφαρμογές Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων στην Υγεία, Eισαγωγή στη Μοντελοποίηση Λήψης Αποφάσεων για Οικονομική Αξιολόγηση Προγραμμάτων Υγείας με τη Χρήση του R και τέλος, Κοινωνικά Δίκτυα στην Υγεία.

Μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή και την ομάδα υποστήριξης του συνεδρίου. Με αλφαβητική σειρά: Γκούρλιας Αντώνιος, Γκολφινοπούλου Ειρήνη, Εμμανουήλ – Καλός Αλκίνοος, Θειακού Φαίη, Κρήτας Δημήτριος, Μανωλιουδάκη Μαρία – Λυδία, Μουνδρουλέα Ελισάβετ, Ροδουσάκης Ανδρέας – Χριστόφορος, Σπανός Ευάγγελος, Τσάκνης Δημήτριος, Φαϊτά Μαρία. Υπεύθυνη του συντονισμού της ομάδας υποστήριξης και των εθελοντών ήταν η Μουνδρουλέα Ελισάβετ.

Το 2οΠανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης υποστήριξαν με την ευγενική τους χορηγία 37 επιχειρήσεις και φορείς καθώς και Μέσα Ενημέρωσης ως χορηγοί επικοινωνίας.

Κορυφαίες ετικέτες